واحد پيشگيري و مبارزه با بيماريها مركز بهداشت تايباد

شماره هاي تماس :
05154523990 داخلي 342 و 336
پیشگیری و مبارزه با بیماریها

قدمت مبارزه با بیماریها در نظام بهداشت و درمان کشور سابقه دیرینه دارد و شاید بتوان گفت همزاد است با آغاز خدمات بهداشتی درمانی در کشور  در ایامی که نظام شبکه ها به صورت کنونی شکل نگرفته بود و گسترش خدمات بهداشتی درمانی اولیه فراگیر نشده بود و بسیاری از اقوام و قبایل ، روستانشینان و آنان که دور از مراکز بسر می بردند همچنان در جریان اپیدمی ها و همه گیریهای غیرقابل کنترل تن به مرگ و معلولیت و بیماری می دادند .

در آنزمان که پذیرش خدمات از سوی جوامع به سختی صورت می گرفت و بعضا مامورین بهداشتی به اجبار خدمت مورد نظر را به جامعه القاء می کردند و در آن ایام که پایه و اساس ایمنسازی گروههای در معرض خطر شکل گرفته بود علی رغم کافی نبودن مشارکتهای مردمی ، اعتبارات تخصیصی ، امکانات و نیروی انسانی تلاش های شبانه روزی و ایثار و از خودگذشتگی قشری از کادر بهداشتی درمانی موجب گردید روز به روز دامن اپیدمی ها برچیده شود و باعث شد اساس ایمن سازی آنگونه پایه ریزی شود که دیگر تهدید سلامت کودکان به حداقل برسد و تلاش و پیگیری آنان ره آوردی بدنبال داشت که همان سلامت جامعه و مردم و برخورداری از حقوق مسلم فردی و اجتماعی بود . گرچه امروز اثری از هجوم نابهنگام بیماریهای واگیر و انتشار آن به چشم نمیخورد و گرچه توفیقات غیرقابل انکاری در آن زمینه حاصل شده ولی گویا صورت مسئله تغییر پیدا کرده و علل مرگ و میر بصورت دیگری نمایان میشود .

شیوه های زندگی تغییر یافته  و مشکلاتی ناشی از به اصطلاح پیشرفت جامعه و ماشینی شدن حیات بشری همچنان سلامت جوامع را تهدید و به مخاطره می اندازد و این میطلبد تا مسئولیت بیشتری را پذیرا باشیم و ضمن حفظ و حراست از دستاوردهای حاصله در حیطه ای گام برداریم که چندان ساده بنظر نمی رسد . میزان مخاطرات را به گونه ای بایستی کاهش دهیم آنگونه شایسته مردم قدرشناس میهن عزیزمان هست .

معرفی واحد مبارزه با بیماریها

الف) وظایف محوله :

1- آموزش و افزایش توان علمی و عملی پرسنل بهداشتی درمانی در خصوص بیماریهای واگیر و غیرواگیر شایع

2- آشنا نمودن کادر بهداشتی در راستای مراقبت های اصولی مطابق با دستورالعملهای کشوری

3- فراهم نمودن فرصت ها و امکانات بیماریابی و کشف به موقع مبتلایان

4- درمان بیماران ، مرافبت و کاهش معلولیتها و کنترل تماسها

5- گزارش گیری وضعیت بیماریها و انعکاس به سطوح بالاتر و تعیین میزانهای بروز و شیوع

6- ایجاد هماهنگیهای بین بخشی و درون بخشی و فراهم کردن شرایط نمونه گیری از موارد مشکوک

7- تدوین و اجرای برنامه های عملیاتی ، آموزشی و اجرایی

8- پایش و بررسیهای مطالعاتی اپیدمیولوژی بیماریها

9- برآورد ، درخواست و تامین واکسن و مواد بیولوژیکی مورد نیاز شهرستان و توزیع مناسب

10- زنجیره سرما و حفظ کیفیت واکسن و پوشش مناسب و مطلوب واکسیناسیون