شبكه بهداشت و درمان تايباد

 

توصیه های بهداشتی در عید قربان

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

انعکاس رسانه ای

۱. از نگهداری دام به خصوص گوسفند و بز در منازل و محل زندگی پرهیز نمایید.

۲. قبل از خرید دام از نظر سلامت آن و عدم وجود کنه اطمینان حاصل نمایید.

۳. اجتناب از کشتار دام در منازل، معابر و مکان‌های عمومی، در صورت امکان ذبح در کشتارگاه انجام گردد.

۴. در صورت انجام ذبح دام در منزل بایستی مکانی تمیز و قابل شستشو باشد و هدایت خونابه نیز به چاه فاضلاب صورت پذیرد.

۵. گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت قبل از استفاده در یخچال ( و نه در فریزر) نگهداری و سپس به صورت کامل طبخ گردد.

۶. از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پخت پرهیز نمایید.

۷. عدم رها سازی خونابه حاصل از کشتار دام در کوچه و خیابان و معابر عمومی سطح شهر و روستا

۸. رعایت احتیاطات در گوشت های قربانی جمع آوری شده جهت مراکز، مساجد، حوزه های علمیه و موسسات خیریه مختلف در سطح شهر صورت گرفته و گوشت های جمع آوری شده در سریعترین زمان ممکن به یخچال انتقال داده شود.

9. در صورت مشاهده هر گونه بیماری در دام سریعا با شبکه دامپزشکی شهرستان هماهنگی لازم صورت پذیرد.

10. در هنگام ذبح و قطعه کردن گوشت قربانی(بخصوص زنان خانه دار)، از وسایل حفاظتی دستکش، روپوش، ماسک، عینک و چکمه حتما استفاده گردد . (ابزار کار بعد از ذبح ضد عفونی و به طریقه بهداشتی دفع شود.)

۱۱. علائم عمومی و اولیه بیماری تب کریمه کنگو شامل: بروز علائم به صورت ناگهانی با سردرد، تب، ضعف و بی حالی، خستگی، درد عضلانی بخصوص در ناحیه پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی در ناحیه گردن و ... در صورت مشاهده به نزدیکترین واحد بهداشتی درمانی مراجعه گردد.