شبكه بهداشت و درمان تايباد

 

برنامه ريزي جهت كشيك نوروزي امسال

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

برنامه ريزي جهت كشيك نوروزي امسال و اقدامات انجام پذيرفته در سال
گذشته و جاري

با تقديم احترام ، همانطور كه مستحضريد با نزديك شدن ايام و تعطيلات نوروزي و افزايش فعاليت برخي از مراكز تهيه ، توزيع ، عرضه و فروش مواد غذايي و برخي از اماكن عمومي ، نظارت بر اينگونه مراكز و اماكن از حساسيت بيشتري برخوردار مي‌شود و بمنظور حفظ سلامت شهروندان و مسافران نوروزي برنامه ريزي‌هاي لازم به شرح ذيل مي‌باشد :

1- كشيك از ساعت 8 صبح تا ساعت 13 به سمت مسير بازرسي و از ساعت 14 تا 20 در شيفت بعد از ظهر خواهد بود.

2- نظارت و بازرسي بهداشتي از كليه اماكن عمومي تحت پوشش با اولويت اماكن حساس و بويژه كه در اين ايام فعالتر مي‌شوند از جمله مهمانسرا ها ، مسافرخانه‌ها ، مساجد ، پاركها ، سرويسهاي بهداشتي عمومي و اماكن مشابه با تاكيد بر رعايت بهداشت فردي ، ابزار كار ، نظافت عمومي ، كنترل آب مصرفي و دفع صحيح فاضلاب و زباله و عدم استعمال دخانيات در اماكن سرپوشيده .

3- نظارت بازرسي بهداشتي از كليه مراكز توليد ، تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي با الويت مراكز حساس از جمله رستورانها ، چلوكبابي‌ها ، اغذيه فروشيها ، انبارها و فروشگاههاي بزرگ و عمده فروشيها با تاكيد بر رعايت بهداشت فردي ، ابزار كار ، نظافت عمومي ، بهداشت مواد غذايي ، كنترل آب مصرفي و دفع صحيح فاضلاب و زباله و ممنوعيت استعمال دخانيات.

4- نظارت و بازرسي بهداشتي بر رعايت موازين بهداشتي مرتبط با وسايط حمل و نقل مواد غذايي بر اساس مواد 78 لغايت 83 آيين نامه اجراي ماده 13 .

5 – كنترل بهداشتي دستفروشان مواد غذايي و جلوگيري از فروش مواد غذايي خطرناك از جمله آبميوه ، بستني ، فرآورده‌هاي لبني ، كباب ، جگركي ،لواشك، ساندويچ ، تخم مرغ پخته كه در شرايط غير بهداشتي تهيه و عرضه مي‌گردد .

6- نظارت و بازرسي از پايانه مسافربري ، اتوبوسها با الويت، نظافت عمومي ، سرويسهاي بهداشتي ، بهداشت فردي افراد مرتبط با تهيه و توزيع و عرضه مواد غذايي و توزيع آب سالم و استفاده از قالب‌هاي يخ سالم در اماكن و مراكز فوق .

7- نظارت و بازرسي بهداشتي به منظور رعايت موازين بهداشتي در جايگاههاي اسكان موقت مسافران نوروزي ، پاركها و ميادين بويژه دفع زباله ، فاضلاب ، سرويسهاي بهداشتي و آب مصرفي .

8- نظارت و كنترل بهداشتي مستمر از تاسيسات و شبكه‌هاي آبرساني شهري و روستايي و كنترل كلر باقيمانده و كيفيت باكتريولوژيك آبهاي آشاميدني .

9- پوشش مركز قلعه نو عليا از تاريخ 29/12 لغايت 4/1/87 از مركز باخرز انجام مي‌شود و پوشش مركز كاريز از تاريخ 29/12 تا 4/1/87 از شهر تايباد انجام مي‌شود.

نتايج و آمار دستاوردهاي طرح بسيج سلامت نوروزي اول اسفند 85 لغايت 15 فروردين 86 :

1- تعداد بازديدهاي انجام شده از مراكز تهيه ، توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي 982 مورد

2- تعدادمواردمعرفي متخلف به مراجع قضايي (دادگاه و تعزيرات) 47مورد

3- تعداد محلهاي غير بهداشتي تعطيل شده 2 مورد

4- تعداد محلهاي بهداشتي شده 3 مورد

5- تعداد نمونه برداري مواد غذايي 1 مورد

6- مقدار مواد غذايي فاسد ، كشف و معدوم شده 380 كيلوگرم

7- تعداد كارت معاينه پزشكي صادر شده 147 مورد

8- تعداد موارد برخورد با فروشندگان دوره‌گرد مواد غذايي 29 مورد

9- تعداد موارد سنجش كلر باقيمانده 223 مورد

10- تعداد آزمايشات باكتريولوژيك آب آشاميدني 24 مورد