کنترل بهداشتی مواد غذایی غذا يكي از ضروريات ادامه حيات انسان است زيرا غذا به ماده جامد يا مايعي اطلاق مي شود كه بعد از خوردن و هضم شدن، از طريق روده ها جذب و براي نگهداري نسوج و بافتها – ترميم بافتهاي از بين رفته – رشد و نمو – توليد مثل سلولي – تنظيم فعل و انفعالات حياتي – ايجاد حرارت و انرژي و بالاخره تشكيل مواد ذخيره اي، در بدن مصرف ميشود . غذا در صورتي ميتواند براي انسان مفيد و نيازش را برطرف كند كه عاري از هرگونه آلودگي باشد در غير اينصورت باعث بروز انواع مسموميت ها و عفونتهاي غذايي و در نتيجه بيماري مصرف كننده شده و از جنبه هاي مختلف ضررهاي جبران ناپذيري به فرد و جامعه تحميل مي كند. از طرفي با افزايش روز افزون جمعيت توليد و تهيه مواد غذايي كافي يكي از مسائل پيچيده و بسيار مشكل بويژه در ممالك جهان سوم ميباشد و با وجود اين مشكل مسائلي مانند عدم رعايت موازين بهداشتي در مراحل مختلف توليد و تهيه و مصرف مزيد بر علت شده و سبب كاهش هرچه بيشتر مواد غذايي قابل استفاده براي انسان ميگردد . بهداشت مواد غذايي با اعمال موازيني كه رعايت آنها در توليد، فرآيند، نگهداري و عرضه مواد غذايي موجب فراهم كردن غذاي سالم با كيفيت بالاي بهداشتي خواهد شد در حل اين مهم تلاش ميكند. شرایط و مدت نگهداری مواد غذایی
|