شبكه بهداشت و درمان تايباد

 

کنترل بهداشتی مواد غذایی

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

کنترل بهداشتی مواد غذایی

غذا يكي از ضروريات ادامه حيات انسان  است زيرا غذا به ماده جامد يا مايعي اطلاق مي شود كه بعد از خوردن و هضم شدن، از طريق روده ها جذب و براي نگهداري نسوج و بافتها ترميم بافتهاي از بين رفته رشد و نمو توليد مثل سلولي تنظيم فعل و انفعالات حياتي ايجاد حرارت و انرژي و بالاخره تشكيل مواد ذخيره اي، در بدن مصرف ميشود .

غذا در صورتي ميتواند براي انسان مفيد و نيازش را برطرف كند كه عاري از هرگونه آلودگي باشد در غير اينصورت باعث بروز انواع مسموميت ها و عفونتهاي غذايي و در نتيجه بيماري مصرف كننده شده و از جنبه هاي مختلف ضررهاي جبران ناپذيري به فرد و جامعه تحميل مي كند.

از طرفي با افزايش روز افزون جمعيت توليد و تهيه مواد غذايي كافي يكي از مسائل پيچيده و بسيار  مشكل بويژه در ممالك جهان سوم ميباشد و با وجود اين مشكل مسائلي مانند عدم رعايت موازين بهداشتي در مراحل مختلف توليد و تهيه و مصرف مزيد بر علت شده و سبب كاهش هرچه بيشتر مواد غذايي قابل استفاده براي انسان ميگردد .

بهداشت مواد غذايي با اعمال موازيني كه رعايت آنها در توليد، فرآيند، نگهداري و عرضه مواد غذايي موجب فراهم كردن غذاي سالم با كيفيت بالاي بهداشتي خواهد شد در حل اين مهم تلاش ميكند.

شرایط و مدت نگهداری مواد غذایی

 

ردیف

نام محصول

مدت زمان نگهداری

دمای نگهداری

محل نگهداری

 

1

شیر استرلیزه

حداکثر 3 ماه

دمای محیط

خارج و داخل یخچال

 

2

شیر پاستوریزه

حداکثر 3 روز

1-4c

داخل یخچال

 

3

شیر کاکائو استرلیزه

حداکثر 3 ماه

1-4c

داخل یخچال

 

4

خامه استرلیزه

حداکثر 3 ماه

1-4c

داخل یخچال

 

5

کره پاستوریزه

حداکثر یکسال

زیر صفر

داخل فریزر

 

6

کشک مایع

حداکثر یکسال

1-4c

داخل یخچال

 

7

بستنی

یکسال

زیر صفر

داخل فریزر

 

8

دوغ

3 ماه

1-6c

داخل یخچال

 

9

ماست

30 روز

1-6c

داخل یخچال

 

10

پنیر

6 ماه

1-4c

داخل یخچال

 

11

پنیر پیتزا

6 ماه

زیر صفر

داخل فریزر

 

12

کشک تهیه شده از ماست

40 روز

1-6c

داخل یخچال

 

13

پنیر خامه ای

40 روز

1-6c

داخل یخچال

 

14

انواع رشته و ماکارونی

2 سال

دمای محیط

در محیط خشک و خنک نگهداری شود

 

15

انواع آرد گندم - برنج- غلات و حبوبات

8-12 ماه

دمای محیط

در محیط خشک و خنک نگهداری شود

 

16

تایباد، ابتدای بلوار امام خمینی(ره)، روبروی بیمارستان خاتم الانبیاء ، شبکه بهداشت و درمان شهرستان
تلفن: 6- 54523990 051
نمابر : 54522127 051
رایانامه :Taybad.pr@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه : 30007273010050
کد پستی: 9591845937